• Τηλ. 2310 76.69.67 | Κιν. 6978 025.846

Τα θεμέλια ενός σπιτιού, είναι η βάση για ένα γερό σπίτι’’ Έτσι και η ΔΙΑΤΡΟΦΗ των παιδιών είναι η βάση ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού για καλή ανάπτυξη, γερό οργανισμό και καλή υγεία για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Όταν τα παιδιά αρχίζουν το σχολείο αναπτύσσονται απότομα και συνήθως αυξάνουν την φυσική τους δραστηριότητα ,συνεπώς χρειάζονται περισσότερη ενέργεια και ποικιλία από τροφές ώστε να παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

Αυτό συνεπάγεται αύξηση τόσο των ενεργειακών τους αναγκών, όσο και τις απαιτήσεις του οργανισμού τους σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.

Ένας άξονας που πρέπει να ακολουθούν οι γονείς για να υπάρχει μια σωστή διατροφή του παιδιού.

-Το παιδί να μάθει να έχει καθορισμένο ωράριο φαγητού με καλή κατανομή των γευμάτων.

-Τα παιδιά να μάθουν από μικρή ηλικία να τρώνε ποικιλία τροφών και απ’όλες τις ομάδες τροφίμων όπως : λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ψάρια, κοτόπουλο που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και δεν περιέχουν πολλά λιπαρά και θερμίδες

-Οι ποσότητες του φαγητού να είναι ελεγμένες και κανονικές .Καλύτερα να βάζουμε μικρότερη ποσότητα στο πιάτο και αν πεινάσουν θα ζητήσουν περισσότερο.

-Δίνετε διάφορες επιλογές στα παιδιά σας. π.χ μεταξύ δύο λαχανικών. Η επιλογή τους δίνει την ανεξαρτησία που συνήθως ζητάνε.

-Δοκιμάστε καινούργια φαγητά ξανά και ξανά ώσπου να αρέσουν στα παιδιά. Όταν αρνείται ένα τρόφιμο , μην το αποκλείσετέ τελείως από την διατροφή του, ξανά εμφανίστε το μετά από μέρες στο τραπέζι .

-Δεν δωροδοκούμε τα παιδιά με γλυκά ή παγωτά προκειμένου να κάνουν κάτι που θέλετε ή ως αμοιβή για την υπακοή τους.

-Να αποφεύγεται τα παιδιά να τρωνε μπροστά από την τηλεόραση ή μπροστά από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και να γίνεται προσπάθεια όλη η οικογένεια να τρωει μαζί.

-Μαγειρεύετε μαζί αφήνοντας τα παιδιά να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους.

-Δημιουργήστε συγκεκριμένες μέρες που θα φάνε το αγαπημένο τους γλυκό ή λιχουδιά και σε ειδικές περιπτώσεις π.χ. γιορτές, πάρτι και όχι κάθε μέρα.

Εκτός από τα παραπάνω, θα πρέπει να ενθαρρύνεται η συμμετοχή των παιδιών σε φυσικές δραστηριότητες είτε πρόκειται για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς συλλόγους ή σε προγράμματα γυμναστικής.

Ξυλά Έλενα
Διαιτολόγος -Διατροφολόγος
Ειδίκευση στις Διατροφικές διαταραχές

Βρεφονηπιακός Σταθμός Imagine

Νυμφαίου 87 με Α. Τρίτση, 56 224 Εύοσμος Θεσσαλονίκης
Τηλ. 2310 76.69.67 | Κιν. 6978 025.846

ΩΡΑΡΙΟ 
7:00 - 17:00

  • Μηνιαία Παρακολούθηση Παιδιάτρου
  • Πρωινό
  • Σχολικό
  • Λογοθεραπευτική Αξιολόγηση
  • Σχολή Γονέων